Ambassadeur van het Landschap


ambassadeur van het landschapDordrecht – Kinderdijk – Biesbosch

Sinds april 2015 mag Bed & Breakfast 108 zich ambassadeur van het landschap noemen. Het gaat om het gebied in de waterdriehoek, Dordrecht, Kinderdijk en NP de Biesbosch.

In de voorgaande weken hebben we bijeenkomsten gehad en zijn we opgeleid in kennis over landschap, natuur en cultuurhistorie. We hebben onder andere een bezoek gebracht aan het Baggermuseum in Sliedrecht en het Dordrechts museum. In de oudste stad van Holland, Dordrecht, hebben we een historische wandeling gemaakt. In de Biesbosch hebben we bevers gespot en uiteraard hebben we ook een bezoek gebracht aan het molencomplex Kinderdijk- Elshout. De waterbus is een verbindende factor in dit gebied. Vanaf mei vaart hij rechtstreeks van Dordrecht naar Kinderdijk en Rotterdam.

kinderdijk molen rondvaartbootDordrecht voorstraathaven

 

 

 

 

Naast alle kennis die we op hebben gedaan door het bezoeken van de genoemde plaatsen hebben we als cursisten onderling ook kennis kunnen maken met elkaars ondernemingen en mogelijkheden. Zo kunnen we u als gast nog meer vertellen over de omgeving!

  • Zo is een bezoek aan te raden aan de Fruitheerlijkheid in Papendrecht, naast een Landwinkel hebben ze een bijenstal, brouwerij, boomgaard en diverse andere activiteiten.
  • Het is heerlijk bijkomen na een wandeling of fietstocht bij theetuin de Winde in Groot-Ammers.
  • Voor een lekkere lunch of kopje koffie op het terras of een diner in de avond raden we u Grand Café – Restaurant Buena Vista in Kinderdijk aan.

 

ambassadeur van het landschapOok overnachten bij een ambassadeur van het landschap? Boek een overnachting bij Bed & Breakfast 108. Een prima uitgangspunt voor Kinderdijk – Dordrecht – Biesbosch.

Neem contact met ons op via info@bedenbreakfast108.nl of bel naar 0622721690.