Ga naar de inhoud

Schoonhoven, zilverstad!

  • door

Langs de Lek, in de Krimpenerwaard ligt de stadSchoonhoven. Qua inwonersaantal geen grote stad, maar wel een met een middeleeuws stadspatroon waar nog veel ouds bewaard is gebleven. Zo kom je, als je via de veerpont aankomt, de stad binnen via de 17e eeuwse veerpoort. zilverstad

In de voormalige synagoge uit de 18e eeuw is het Nederlands Zilvermuseum met zilversmederij gevestigd. Naast het zien van de (tijdelijke)collectie is er ook interactie, bijvoorbeeld aan de langste zilver-doe-tafel. Je kunt een kijkje nemen in de smederij waar diverse smeden bezig zijn en je kunt zelf aan de slag in het zilverlab. Zoals ze daar zeggen welkom in de wereld van zilver! Ook buiten het museum kun je merken dat je in de zilverstad bent, er zijn vele open ateliers, smeden, galeries en een hele grote juwelier. Traditioneel wordt op tweede pinksterdag de nationale Zilverdag gehouden. Heel de stad staat dan in het teken van zilver.

welkom schoonhoven

In de historische stad kan je heerlijk op een terrasje genieten met uitzicht op de gracht die dwars door de stad loopt, of op de rivier de Lek.

Schoonhoven ligt 15 km van onze bed & breakfast en is goed bereikbaar.

  • Met de fiets heb je drie mogelijkheden om de rivier de Lek over te steken, er kan dus een mooie route gereden worden. Ontdek onze speciale fietsroute ‘Rondje Schoonhoven’.
  • Met de bus kan je rechtstreeks naar de veerpont van Schoonhoven reizen.
  • Al wandelend verbindt het LAW (1-3) Floris V pad Schoonhoven met Nieuw-Lekkerland.

Breng een bezoek aan het Nationaal Zilvermuseum, hier wordt onder andere werk verkocht van goudsmid Wendy van Buren, atelier WENS.

 

Ook een mooie dagtrip maken naar Schoonhoven vanuit onze bed & breakfast?

b&b 108Overnacht bij ons! Reserveer een kamer via info@bedenbreakfast108.nl of bel naar 06 2272 1690.

Er is een mogelijkheid om fietsen binnen in een afgesloten ruimte te stallen met oplaadpunt.