Ga naar de inhoud

Fietsen in de Alblasserwaard, mooiste polder van Nederland

  • door

Vakantie in eigen land, er even helemaal tussenuit, fietsen in Nederland. Ontdek het vlakke polderlandschap en kom overnachten bij bed & bathroom 108…

Er even lekker tussen uit, en de fietsen mee! Dat is een goed idee en daar weten wij wel raad mee. De polder van de Alblasserwaard staat bekend om het vlakste stukje polder van Nederland. Ideaal om met de fiets te verkennen. Via de vele fietspaden komt u op plekken waar u met de auto niet zomaar kunt komen. Fiets via de tiendweg langs weilanden, de Schoonenburgse heuvelrug en molens. Fiets door naar de Donk en ontdek hier de Donkse Laagte, een ouderwetse Hollandse polder. Fiets langs de Boezem en kom uiteindelijk bij de molens van Kinderdijk uit. fietsen kinderdijkVergeet tussendoor ook niet om langs het riviertje ‘de Graaf’ te slingeren. Er is nog zoveel meer moois te fietsen in de Alblasserwaard. Heeft u genoeg gezien van het groen, of wilt u wat afwisseling? Ook dat is geen probleem! Fiets naar het kleine vestigstadje Nieuwpoort en vaar aansluitend over waarbij u direct bij het oude stadscentrum van Schoonhoven aankomt. Hollands oudste stad Dordrecht is goed te combineren met een fietstocht. In de stad zelf is van alles te zien, te koop en te beleven maar de weg ernaartoe is al net zo divers. Denk nog iets verder en verlaat de Alblasserwaard met een van de vele veerponten en doorkruis de Krimpenerwaard op weg naar de stad Gouda. U weet wel van het beroemde stadhuis midden op de markt waar op donderdag nog kaas verkocht wordt. En als kers op de taart hebben we onze wereldhavenstad Rotterdam nog.

Tips:
Vanuit bed & bathroom 108 is het op de fiets
4km naar Kinderdijk
12km naar Dordrecht
15km naar NP Biesbosch
15km naar Schoonhoven
18km naar Rotterdam
20km naar Gouda

We hebben ook diverse fietskaarten voor onze gasten beschikbaar.

b&b 108Er even helemaal tussen uit? Boek een comfortabele kamer in bed & bathroomt 108, en geniet  van een fietstocht op uw eigen of een huur fiets.

U vindt ons langs de weg tussen knooppunt 4 en 16 van fietsroutenetwerk Drechtsteden Alblasserwaard – Vijfheerenlanden